Jinnih Beels zet Filip De Winter in zijn hemd voor zijn eigen publiek

Op 1 oktober 2018 organiseerde de rechtse Vlaams-nationale Debatclub in Edegem een debat over de Antwerpse verkiezingen met Jinnih Beels en Filip De Winter.

Jinnih ging in het hol van de leeuw voor een vijandig publiek de rechtstreekse confrontatie aan met de racist De Winter. De manier waarop zij dat deed was bepaald indrukwekkend. Tegenover de tirades van De Winter bleef ze ijzig kalm en bleef ze consequent bij haar socialistische boodschap. Daar kon De Winter niet tegen op, waarna hij zijn onmacht toonde door te vervallen in de meest platvloerse en van de pot gerukte populistische en racistische beweringen. Het werd genant toen hij moest toegeven dat hij geen oplossingen had voor de volgens hem uit de hand gelopen situatie van Borgerhout. Het enige wat hij nog kon zeggen, was dat alleen een burgeroorlog nog uitkomst kan bieden in Antwerpen Noord. Jinnih bleef waardig en viel op geen enkel moment uit haar rol. Je moet het maar doen! Ze bewees geen schrik te hebben van De Winter, noch van zijn acolieten in het publiek.

Dit debat maakt duidelijk dat er met De Winter en zijn partij geen gesprek mogelijk is en dat ze zullen blijven wat ze altijd zijn geweest: onverbeterlijke racisten, waarmee nooit mag worden samengewerkt.

Dat wil niet zeggen dat dergelijk debat zinloos is. De aanpak van Jinnih Beels zal ongetwijfeld heel wat mensen in de zaal aan het denken zetten en doen inzien dat er een geloofwaardig socialistisch initiatief is. Met racisten en fascisten praat men niet, maar men moet wel hun achterban aanpakken en proberen te overtuigen.

Interessant in dit debat is ook dat Jinnih Beels herhaalde dat na de verkiezingen samenwerking met de NV-A quasi onmogelijk is, omdat de standpunten van die partij loodrecht op die van de sp.a staan. Ze zei tot drie maal toe dat ze wel bereid is te praten met de PvdA. Dat laatste geeft dan weer meer perspectief op een progressieve coalitie in Antwerpen na de verkiezingen.

Oordeel vooral zelf, na het bekijken van de streaming van dit debat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.