“Samen vooruit in Antwerpen” Een boek over hoe Antwerpen er na 6 jaar wanbeleid opnieuw bovenop kan komen

Begin september rolt het boek “Samen vooruit in Antwerpen” van de pers. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, wordt een beeld geschetst van hoe de stad eraan toe is en hoe het zou moeten worden. Diverse auteurs, die een weerspiegeling zijn van de levendige diversiteit van links in Antwerpen willen daarmee een bijdrage leveren aan een noodzakelijk debat over de toekomst van de stad en hoe een progressief stadsbestuur het wanbeleid van de afgelopen zes jaar kan keren.

De plek waar we wonen, werken en leven is tegelijk de plek waar we dromen. Soms is er wrevel of ongenoegen, maar we laten onze leefomgeving ook niet los. We bewonen ze, zijn er deel van en willen ze mee inrichten. Antwerpen is een stad met een lange geschiedenis. Deze zet zich verder. Hoe en met welke horizon ligt niet vast. Iedereen bepaalt mee die toekomstige geschiedenis. Wordt het (opnieuw) een stad van iedereen of een stad van de vastgoedmakelaars? Blijft het een angstige stad of wordt het opnieuw een stad die straalt en vastberaden uitdagingen durft aangaan? Een stad die zich opdeelt of één die geluk en het goede leven mogelijk maakt? Dat kiezen we samen. We staan in deze stad aan een kruispunt.

‘Samen Vooruit in Antwerpen’ is een kleine fontein van sprankelende inzichten en voorstellen. Het wil als een klare bron bijdragen aan de groei en de leefbaarheid van Antwerpen. Voor en na de verkiezingen van 14 oktober 2018.”

Hoofdauteur en samensteller is Stephen Bouquin, met bijdragen van Marc Le Bruyn, Rafik Khalfaoui, David Van Peteghem, Elly Van Reusel, Sven Naessens, Peter Terryn, Rudy Wouters en Walter Lotens.

Het boek wordt voorgesteld op dinsdag 11 september om 19:30 u. in het Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 in Antwerpen

Het boek kan besteld worden bij <secretariaat.critica@gmail.com>  Kostprijs: 17 euro (inclusief verzendingskosten). Vanaf 10 boeken wordt er korting gegeven.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.